café

Sattmarkin kahvila

Kahvilastamme löytyy sekä suolaisia että makeita herkkuja jokaiseen makuun.

Pihassamme on oma pieni leipomo jossa valmistamme kaikki kahvilassa tarjottavat kakut, pikkuleivät ja piirakat. Teemme myös munkit paikan päällä. Kaikki leivonnaiset tehdään aitojen vanhojen reseptien mukaan. Osa tuotteista on laktoosittomia ja pyrimme huomioimaan ruoka-aine allergiat tilanteen mukaan. Wanhanajan Kanelipullasta on tullut monelle jo ehdoton suosikki.

Kahvilassa on myynnissä paikallisten tuottajien elintarvikkeita sekä vaihteleva karamellivalikoima.
Kahvilasta on helppo hakea tuliaisia mukaan vietäväksi. Teemme myös tilauksesta isompia määriä. Ota yhteyttä sattmark (at) gmail.com.

Kahvila on alkujaan laivamiestorppa 1700-luvulta. Se on pala ruotsin vallan aikaista historiaa jolloin suomalaisten piti varustaa sotilaita kruunun sotalaivoihin. Se toimi aikoinaan perustilan (Lofsdal) torppana.

Kamari on rakennettu 1800 luvulla ja keittiö 1920-luvulla. Sisustus on osittain alkuperäinen (talonpoikaisantiikkia) ja myös muu esineistö on autenttinen tai ajalleen uskollinen. Kahvilatoiminta rakennuksessa aloitettiin jo 1961.

Torpalla on vuosittain järjestetty valokuva-/taidenäyttelyitä kahvilan (ja paviljongin) tiloissa. Isolla kahvilan nurmikolla on nykyisellään 100 kahvilapaikkaa ja sisätiloissa mukavasti noin 30 paikkaa.
Pihalla on myös lapsille hiekkalaatikko ja puueläimiä.