café

Café Sattmark

I vårt café hittar du både salta och söta läckerheter för varje smak.

På gårdsplanen finns vårt egna lilla bageri, där vi tillreder alla kakor, småbröd och pajer som serveras i caféet. Alla bakverk görs enligt äkta gamla recept. En del av produkterna är laktosfria och vi strävar till att ta i beaktande andra dieter enligt behov.

Vår gammaldags kanelbulle har redan blivit mångas favorit!

Till salu finns också olika sorters av locala producter  och ett varierande sortiment av karameller.

Från vårt café kan du lätt köpa med av våra produkter. Vi kan också på beställning göra större mängder. Vänligen kontakta sattmark@gmail.com.

Caféet är ursprungligen ett båtmanstorp från 1700-talet.

Torpet är en del av historien då Finland löd under Sverige och var tvungen att förse kungens krigsskepp med soldater. Stugan har också tidigare fungerat som torp till Lofsdals gård. Kammaren är byggd på 1800-talet och köket är byggt på 1920-talet. Delar av den ursprungliga inredningen finns ännu kvar(i allmogestil)och också andra autentiska föremål, som är typiska för sin tid. Caféverksamheten påbörjades redan år 1961.

 torpet har det årligen ordnats foto- och konstutställningar i både caféets och paviljongens utrymmen. I caféet finns det plats för 30 gäster och på den stora gräsmattan utanför caféet finns ytterligare plats för 100 gäster.
På gården finns det även en sandlåda och trädjur för barnen.